Pagina's

maandag 15 september 2014

spa @ home



Aroma Therapy
Bron: www.kissessweetspa.com
Een rustgevend beauty-avondje: dat kan je makkelijk zelf doen! Net als in de spa maar dan makkelijk, budget en leuk! Met al je vriendinnen is je avond helemaal af! Het is heerlijk relaxend en je kunt er echt van opgepept worden. Wie wil dat nou niet? Lees gauw verder voor de tips.




1.      Nodig al je vriendinnen uit voor een gezellig avondje.

2.      Verzamel alle spullen van het boodschappen lijstje.

3.      Maak een lekker zithoekje met kussens en kleedjes.

4.      Zet een rustgevend muziekje op.


5.      Zorg voor wat tijdschriften om in te bladeren.
 
Benodigdheden:
* beautyproducten
* handdoeken
* washandjes
* kussens
* badjassen
* kaarsen
* make-up + tools
* komkommer
* voetenbadje (teiltje)
* stoombadje (teiltje)
* nagellak + remover
* thee + koekjes
* reinigingsdoekjes
 
1.      Stoombadje

Giet kokend water in een badje/teiltje. Hou je hoofd erboven en leg een handdoek over je hoofd. Zo komt er geen koude lucht bij en kan jou gezicht genieten van deze mini-sauna. Stoom zo’n vijf tot tien minuten (zo lang je het volhoudt) en doe als je klaar bent gezichtscrème op.

 

2.      Chocolade masker

Dit heb je nodig: honing, yoghurt en (pure) cacaopoeder.

Dit masker werkt niet alleen verzorgend, maar ook als oppepper. Honing reinigt en kalmeert, yoghurt werkt ontvettend en cacaopoeder verkleint de poriën. Warm twee eetlepels honing op in de magnetron. Mix de honing daarna met twee eetlepels yoghurt en meng er een eetlepel cacaopoeder door. Klaar is je masker! Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het daarna met koud water af. Smeer daarna een dagcrème op je gezicht voor een lekkere zachte huid. Heb je geen zin in geklieder? Koop dan een masker bij de drogisterij.

Tip: vergeet niet twee plakjes komkommer op je ogen te leggen! J

bron: hubpages.com
 
3. honing-yoghurt masker

Dit heb je nodig per persoon: 1 theelepel yoghurt, 1 theelepel honing ( en eventueel limoensap)

1. Maak je huid vooraf schoon met lauw water.

2. Per vriendin: mix 1 theelepel zachte honing en 1 theelepel yoghurt tot een glad papje.

3. Droge huid? Gebruik 2 theelepels honing.
Vette huid? Doe er dan wat druppels limoensap bij.
4. Smeer het papje lekker dik op je gezicht, maar hou wel de huid rond de ogen vrij!
5. Laat 15 intrekken en was het af met lauw water.

 

4. Lip scrub 

Dit heb je nodig: suiker, honing, vaseline.

Mix een theelepel suiker, twee theelepels honing en een klodder vaseline tot een geheel. Breng het mengsel met draaiende bewegingen aan op je lippen. Na ongeveer en minuut masseren haal je het smeersel van je lippen met tissues. Smeer daarna je lippen in met een lekkere lipbalsem.

 

5. Parfum maken

Dit heb je nodig: etherische rozenolie (of een andere geur), rozenblaadjes, gedestilleerd water, wodka en een zeef.

Zo doe je het:

Doe 2,5 gedestilleerd water in een potje en voeg hier 30 ml wodka, 10 druppels etherische olie en een half kopje rozenblaadjes aan toe. Sluit het potje en bewaar het een week op een koele donkere plek. Zeef na een week het mengsel met een gewone zeef (of koffiefilterzakje) in een mooi parfumflesje.

 

6. Manicure

Ook je nagels mogen niet vergeten worden! voor de manicure scrub je eerst de handen en smeer ze daarna masserend in met handcrème. Duw dan met een bokkepootje zachtjes je nagelriemen naar achteren. Vijl de nagels als dit nodig is. Daarna zijn ze klaar om gelakt te worden!

 

7. Nagellak maken

Dit heb je nodig: een doorzichtige nagellak, een kartonnen of oud bakje en een leuke kleur oogschaduw.

Maak van je oogschaduw los poeder (schraap het eraf en zeef het) en doe ongeveer een eetlepel in een bakje. Voeg 25 tot 30 druppeltjes doorzichtige nagellak toe en meng het geheel met een oude lepel. Als je goed hebt geroerd, breng je het aan op je nagels. Je lepel en schaaltje krijg je met nagellak remover weer schoon.

 

8. Masseren

Druk met je vingers in de rug van je vriendin en maak draaiende bewegingen. Gebruik massageolie zodat het ‘kneden’ makkelijker gaat. Zorg ervoor dat je warme handen hebt, druk alleen op de spieren (niet op de botten) en masseer steeds in het zelfde ritme.

 

9. Haren doen

Wat is er nou leuker dan dat iemand je haar doet?

Vlecht bij je vriendinnen een leuke vlecht op steek het op. Kijk op YouTube voor inspiratie voor een leuk kapsel. Of ga met de krultang aan de slag! Wel even oppassen, want die dingen worden gloeiend heet!

 

10. Maak elkaar op

Maak elkaar op en wissel beautytips uit! Probeer die ene look uit die je al zo graag wou uitproberen. Als iedereen make-up meeneemt heb je genoeg te kiezen!

 

11. Voetenbadje

Verwen je voeten met een lekker voetenbadje terwijl jij met je vriendinnen klets of een tijdschrift leest. Lekker ontspannend! Doe lauwwarm water in een voetenbadje en doe er soda bij voor frisse schone voeten. Je kan er een beetje geurolie aan toevoegen voor een lekker geurtje.

 
12. Nail-art

Na een manicure is nail-art leuk om te doen. Vrolijke printjes op je nagels of leuke stickertjes. Versier je nagels zoals jij het leuk vind! Zoek voor inspiratie op google: nail-art, op YouTube of op instagram.

 

Dan waren dit de tips voor een dagje spa bij jou thuis! Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Verwennen jullie je wel eens op een van de bovenstaande manieren?

 

Much love, Sanne

1 opmerking:

  1. Wat lekker allemaal! Ikzelf geniet er ook echt van als ik vanuit huis kan ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen