Pagina's

woensdag 24 december 2014

Christmas DIY: krijtbord-fotolijstje

DIY: Krijtbord-fotolijstje

Een krijtbord, jullie hebben er vast wel eens op geschreven/getekend. Het is erg leuk om te doen en het ziet er leuk uit. Nou had ik laatst krijtbordfolie gekregen en ik kreeg het idee om dat op de glasplaat van een fotolijstje te plakken. Het resultaat is heel leuk geworden, dus leek het me leuk om het met jullie te delen! Het is misschien een beetje laat om het een kerst DIY te noemen, maar ik doe het toch! :)


Benodigdheden:
  •  krijtbordfolie 
  •  fotolijstje met glasplaat (kun je bijvoorbeeld heel goedkoop scoren bij de Action of Wibra)
  • schaar
  • krijtje
  •  eventueel nog lint, kleine wasknijpertjes en wat plaatjes of foto's om het te versieren

Stap 1. Haal de rand van het fotolijstje af en leg de glasplaat of het papiertje die er al in zit op de rol krijtbordfolie. Omlijn het plaatje en knip het vlak uit op de lijnen.


Stap 2. Leg je glasplaat op de goede kant boven en haal de achterkant van het folie af. Plak de folie (wees voorzichtig, maar je kunt het gelukkig nog over nieuw doen als het niet goed is!) op de glasplaat en strijk het glad. Zit er nog een bobbel? Wrijf dan met iets glads over het folie heen.


 
Stap 3. Doe het glas weer terug in het fotolijstje. Zorg ervoor dat de ''beschrijfbare kant" aan de voorkant zit.

Stap 4. Schrijf een leuke tekst op het krijtbord met een krijtje.
Stap 5. Maak eventueel een lint vast aan de achterkant van het fotolijstje en span hem voor het lijstje langs. Hang er nu wasknijpertjes aan en hang daar leuke plaatjes of foto's aan op.
Klaar!
Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden!  

XX Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten